fbpx

בניתם אתר חדש ואו החלטתם להתחיל לנצל את הכוח של האתר שברשותכם? בוודאי שמתם לב לכך שיש לאתר אינסוף אפשרויות ניהוליות. אפשרויות אלו מבלבלות למדי וניהול עצמאי של מערכת אתר ללא הכוונה מקצועית אף יכולה לגרום לנזקים שיהיה יקר למדי לתיקון. משום כך, כתבנו הוראות בסיסיות לניהול עצמאי של אתר ומה הן האפשרויות הנוספות בשוק.

ניהול אתר – מדריך קצר

כאשר אנו רוצים לנצל את מלוא הפוטנציאל של האתר שברשותנו, אין מנוס מלהתחיל לנהל ולעדכן את האתר על בסיס יומי. לכן, במידה ואתם מעוניינים למקסם את התועלת מן האתר שלכם, מאמר זה יוכל לסייע לכם רבות. והנה אנו מתחילים!

יש לך שאלה? התייעצ/י איתנו, נשמח לעזור!

    יש שני דרכים לנהל אתר אינטרנט:

    1. ניהול אתר עצמאי – ניסוי ותהיה עד שלומדים איפה כל דבר הולך ומה עושים בו.
    2. ניהול אתר חיצוני – ניהול האתר על ידי מנהל אתר פרטי ואו חברת ניהול אתרים.

    אנו מחלקים את ניהול האתר לקטגוריות בכדי שתוכלו לדלג הישר אל התוכן שרלוונטי בעבורכם,

    ניהול אתר עצמאי – השיטה הקשה:

    יש בשוק אתרי האינטרנט הישראלי מספר רב של אתרים. רוב מוחלט מהאתרים מבוססים על מערכות קוד פתוח כאשר המובילה שבהם היא כמובן פלטפורמת WordPress. לכל מערכת אתר יש את כלי הניהול הייחודיים לה. אך יש מכנה משותף בין כלל המערכות לניהול אתרים ואילו הן שמות הרכיבים ומיקומם בפאנל הניהול של האתר.

    כאשר אנו בוחרים לנסות את כוחנו בניהול אתר, חשוב מאוד לפעול בזהירות וברגישות רבה. זאת, משום שאנו איננו אנשי מקצוע ועלולים לגרום יותר נזק מתועלת. למרות האמור, אין סיבה שלא תנהלו את האתר שלכם בכוחות עצמכם, כדי לעשות זאת – עקבו אחר ההוראות הבאות:

    1. שלב ראשון: טיילו במערכת ניהול האתר והימנעו מביצוע שינויים.
    2. שלב שני: שימו לב לכך שכלל הרכיבים החשובים ביותר נמצאים גבוהה בעמוד.
    3. שלב שלישי: החלו לגעת ולהתנסות ביצירה חדשה בשלושת הרכיבים העליונים:
      • פוסטים / מאמרים.
      • ספריית המדיה.
      • תוכן העמודים.
    4. שלב רביעי: החלו גם בשינוי ובעריכה של תכנים קיימים שנבנו עבורכם.
    5. שלב חמישי: התחילו לרדת אט אט בין אפשרויות המערכת בתהליך זה.

    כל עוד אנו פועלים בצורה מסודרת, לא ייגרם נזק למערכת האתר ואו לתכניו. לכן, ההתנסות שלנו חייבת להיעשות בשלבים תוך היצמדות לתהליך המוצג מעלה וחזרה על התהליך שלב אחר שלב בכל האפשרויות בפאנל הניהול עד שנעבור על כלל האפשרויות כולל הגדרות של מערכת האתר ורכיבים שנוספו לו.

    ניהול אתר חיצוני – השיטה הקלה:

    אתם כאנשי מקצוע בתחומים רבים ומגוונים אינכם צריכים לבזבז את הזמן היקר שלכם על ניהול אתר אינטרנט. הרי תהליך שאיש מקצוע מספר דקות בודדות ייקח לכם כמה שעות טובות לכל הפחות. זאת, מאותה הסיבה שאותו בעל מקצוע שנשכר לניהול האתר היה מתקשה בביצוע העבודות בהם אתם מתמחים – חוסר בניסיון.

    ניהול אתר עצמאי דורש הרבה סבלנות ומגע. איבוד סבלנות יכול לגרור לבעיות קשות ואף לפגיעה חמורה באתר. לכן, אנשי מקצוע מבצעים בדיקות איכות לאחר גמר עבודתם. במידה ואתם בוחרים לקחת איש מקצוע לשם ביצוע העבודה, החיים שלכם פשוטים בהרבה ומחייבים אתכם רק במשימות הבאות:

    1. לא לסמוך על מנהל האתר ולבקש שיעשו שינויים בעבורכם.
    2. לאסוף מידע ואו תמונות / וידאו ולמסור אותם למנהל האתר.
    3. לוודא שמנהל האתר מבצע את העבודה כהלכה ומעדכן אתכם.

    כידוע, אף אדם לא יעשה את העבודה שלכם מבלי שתבקשו זאת. כבני אדם, יש לנו נטייה לשלם על שירות ולא לנצלו עד תום. ולמרות זאת, מתפקידכם לדאוג לכך שאיש המקצוע לו אתם משלמים כסף מידי חודש יעשה את עבודתו ומעל למצופה. הדרך שלכם לוודא זאת היא לדאוג להעביר לו תכנים רבים ולייצר לו עבודה שאת תוצאותיה אנו נראה לאחר מכן באתר.

    כמה עולה ניהול אתר והאם זה משתלם?

    עלות ניהול אתר אינטרנט משתנים בהתאם לגודל האתר ותדירות העדכונים בו. בנוסף, עלות ניהול אתר אינטרנט מושפעת באופן ישיר מהיקף העבודה הנדרשת. כך, ישנם חבילות לניהול אתר ברמה השוטפת וכוללים רק עדכוני תוכן ונראות. ישנם חבילות ניהול אתר ברמה השוטפת שכוללים בין היתר גם שינויים מבניים, קידום אורגני, עדכונים גרפיים ושלל שירותים נוספים.

    הערכת עלויות לחבילות השונות:

    • חבילת ניהול אתר לתוכן ונראות – 400 ש"ח לחודש.
    • חבילת ניהול אתר לתוכן וגרפיקה – 800 ש"ח לחודש.
    • חבילת ניהול אתר לתוכן וקידום – 1,200 ש"ח לחודש.
    • חבילת ניהול אתר בשיטת הכל כלול – 1,500 ש"ח לחודש.

    לעמודי השירותים שלנו:

    מאחר ונדרש לא מעט עבודה, במקרים רבים מנהלי אתרים (Webmaster) ידרשו מהלקוחות התחייבות לתקופה מסוימת של חצי שנה ואו שנה. מנהלי אתרים מקצועיים יודעים שלא הכל בא בקלות ולעתים אף נדרשת השקעה כספית לתחזוקת האתר. לכן, הם מצפים להתחייבות הלקוח בכדי שהם יוכלו להשקיע את הכספים הנדרשים ולכסות עלויות.

    השירות משתלם לכל איש מקצוע ואו חברה אשר זמנה יקר מידי בכדי לתפעל אתר אינטרנט. כדי לנהל אתר לבד, יש לפנות בין 20-30 שעות מידי חודש ולהשקיע בהם את מלוא המרץ. במידה ואין לכם יכולת להשקיע את הזמן היקר, הרי שישתלם לכם לשכור את שירותיו של מנהל אתרים.

    לסיכום,

    יש לכם אתר לא מנוצל? זה הזמן להרים את הכפפה ולהתחיל לנצל אותו כך שהוא יעבוד בעבורכם! פנו אלינו להתייעצות בנוגע לאופן ניהול האתר בצורה עצמאית ואו בצורה חיצונית ואנו נשמח לעזור לכם בכל שלב ושלב עם המסירות והאהבה רבה. רוצים להתייעץ? פנו אלינו ואנו מבטיחים לחזור אליכם בהקדם!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    התייעץ איתנו חינם!
    1
    צריך עזרה?
    שלום,
    איך אפשר לעזור לך היום?
    לחצ/י להתייעצות חינם! דילוג לתוכן