fbpx

אם יש לכם אתר אינטרנט, סביר להניח שהוא פועל על גבי מערכת ניהול תוכן מסוג WordPress. מערכת זו הנה פופולרית מאוד בעולם (30% מהאתרים) ואף יותר בישראל (הערכות: 80% מהאתרים). מאחר וזוהי מערכת המבוססת על קוד פתוח, כל מפתח יכול לעשות בה כרצונו ומכך שיש למערכת זו מגוון רחב של תבניות עיצוב ותוספי הרחבה ליכולות מתקדמות יותר.

הבעיה בגמישות הרבה כל כך במערכת כפולה:

יש לך שאלה? התייעצ/י איתנו, נשמח לעזור!

    • הקוד של האתר שלכם נמצא בידיים של כל פצחן.
    • הקוד של האתר שלכם דורש עדכונים מפעם לפעם.

    במאמר זה, נתייחס לחשיבות שבעדכון רכיבי האתר והתדירות שיש לבצע את העדכונים הללו:

    עדכון אתרים – מה? מתי? איך?

    נפתח ונאמר, שיש לחלק את רכיבי העדכון לשלושה רמות שונות. לכל עדכון יש משמעות שונה על התקינות של האתר, על רמת האבטחה באתר וכמובן על הביצועים והנראות של האתר. לכן, ככלל נרצה להיות כמה שיותר עדכניים בכל זמן ולהשתמש ברכיבי קוד האחרונים בהחלט. אך, זה מעט יותר מורכב ועל כך נרחיב כעת:

    עדכון אתר ברמת מערכת:

    כאשר האתר שלנו מבוסס על גבי מערכת וורדפרס, אנו צפויים לקבל התרעה אודות עדכון חדש אחת לכל מספר חודשים. אבל, יש שוני בין סוגים שונים של עדכונים ועל כך עלינו להסביר כעת:

    גרסת וורדפרס תמיד תהיה מורכבת משלושה מספרים. לדוגמה: 5.0.1 לכל מספר יש משמעות שונה מצד המפתחים הרבים שמשתפים פעולה בכדי להביא לידי גרסה חדשה. מספר העדכון מסייע לנו להבין מה הן ערכי העדכון והאם יש לחשוש מפניו ואו לבצע את העדכון באופן אוטומטי וללא מחשבה נוספת?

    אז בואו נבין בעזרת הדוגמה מעלה (5.0.1):

    • הספרה הראשונה: 5, מסמלת עדכון ליבה של המערכת.
    • הספרה השנייה: 0, מסמלת עדכון רכיבים של המערכת.
    • הספרה השלישית: 1, מסמל עדכון אבטחה של המערכת.

    *עדכון ליבת מערכת מומלץ לבצע אך ורק לאחר יציאת עדכון האבטחה הראשון כלומר לא מומלץ לעדכן בגרסה 5.0.0 אלא רק בגרסה 5.0.1 וזאת לאחר שהתגלו פרצות אבטחה ואלו נסתמו ברמה טובה יותר.

    *עדכון רכיבים במערכת מומלץ לבצע בזמן אמת אבל רק לאחר שקראנו את הפרטים של העדכון ווידאנו שהם לא משפיעים על תוספים שונים בהם אנו עושים שימוש (לפעמים שווה לחכות עד לעדכון מתאים של התוספים ורק אז לעדכן בפועל).

    עדכון אבטחה במערכת ניתן לבצע בזמן אמת וללא חשש כלל. לרוב מדובר בשינויים קלים ולא מורגשים בכמה שורות קוד שהיוו סכנה למשתמשי המערכת ואין להם כל השפעה על הביצועים ואו התקינות של האתר.

    *הערה: בכל מגע הכולל עדכון מערכת, יש לוודא שיש גיבוי מלא לאתר על גבי השרת קודם לכן ליתר ביטחון.

    עדכון אתר ברמת תבנית עיצוב:

    תבניות עיצוב מפותחות ברובן על ידי חברות פיתוח פרטיות אשר מוכרות אותן במחירים נוחים לציבור הרחב דרך זירות מסחר. התבניות הטובות (תבניות פיתוח) זוכות לעדכונים תדירים ואשר בכל אחת מהעדכונים הללו יהיו שדרוגים ליכולות העיצוב ואו תיקונים של באגים שעלו מהשטח, מהמשתמשים.

    מצד שני, אי עדכון של תבנית עיצוב אינו גורם כל פגיעה בתקינות האתר ואו בביצועיו. כלומר, אין כל חובה או צורך במרבית המקרים לעדכן תבנית. מה גם שעדכוני תבנית גוררים את רוב הבעיות באתרי אינטרנט מאחר ורבים ביצעו התאמות נדרשות בקוד עם זמן ואילו יידרסו בהיעדר פיתוח אחראי עם תבנית בן.

    לכן, יש שני אפשרויות:

    1. במידה ויש תבנית בן/במידה ולא נעשה פיתוח נוסף בתבנית – לחצו על עדכון, הכל יעבוד כשורה.
    2. במידה ואין תבנית בן/נעשו פיתוחים – מומלץ לא לעדכן את התבנית ואו להיעזר באיש מקצוע.

    טיפ: מפריע לכם הבועה של דרישת העדכון? ניתן להיכנס לקובץ style.css בתיקיית האב של התבנית ולשנות למעלה את מספר הגרסה והבועה תיעלם.

    עדכון אתר ברמת תוספי מערכת:

    תוספי וורדפרס הן הרכיבים שזוכים לעדכונים הרבים ביותר. לכל רכיב מפותחים שינויים בהתאם לדרישות השוק/הציבור. תוספים אלו משדרגים את מערכת האתר אך אינם עושים שינוי בו בפועל. לכן, ניתן לבצע שדרוגי תוספים בצורה פשוטה וללא חששות. אך, לא כל תוסף מומלץ לעדכן בצורה רשלנית, ישנם תוספים שייעודן שינוי שימוש במערכת ואו שינוי יכולות מבניות של המערכת ובתוספים אלו יש לגעת ביתר חשש וזהירות ורק לאחר גיבוי. להלן דוגמאות לתוספים בעייתיים:

    • woocommerce – התוסף שמאפשר הפיכת מערכת הבלוגים לחנות לכל דבר ועניין.
    • advanced custom fields – התוסף שמאפשר פיתוחים ידניים בניצול ליבת המערכת.

    במידה ועדכנתם את תוספי האתר פעם אחת בהצלחה, סביר להניח שתצליחו לעשות זאת גם מאות פעמים לאחר מכן בהצלחה. אבל, הכל יכול להשתבש בעדכוני תוספים במידה ויש חוסר תאימות בין תוסף עדכני למערכת ואו בין תוסף אחד למשנהו, לכן יש לנהל רישום מסודר של עדכונים ולדעת לבטל/למחוק תוסף עדכני שגורם לאתר כולו לא לעלות ואו לעלות בצורה תקולה.

    לסיכום,

    עדכון אתר אינטרנט הנו תחת אחריות ספק שירותי התחזוקה האתר. על חברת תחזוקת האתרים לדאוג לכך שהאתר עדכני, מאובטח ופועל כהלכה ולהתמודד בהצלחה עם כל סיבוך אפשרי. פנו אלינו להתייעצות בנושא זה ואו לשכור את שירותי התחזוקה ואו הניהול שלנו באתר.

    מחזיקים אתר אינטרנט שפותח על גבי מערכת ניהול תוכן? אחת לתקופה יש לבצע עדכון לרכיבי האתר בכדי שאלו יתפקדו כהלכה ויבטיחו לכם הגנה טובה מפני פריצות. שירות עדכון אתרים עושה בדיוק זאת.

    עדכון אתרים ותוספים באתר

    אתרי אינטרנט אשר כוללים "פאנל לניהול תוכן" מבוססים על מערכת ניהול תוכן (CMS). מערכות אלו מאפשרות לבוני האתרים ובעלי אתרים גמישות רבה גם לאחר בניית האתר בהטמעת שינויים מבניים ותוכניים. לכן, מרבית האתרים כיום מבוססים על מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח (שימוש חופשי).

    יש לך שאלה? התייעצ/י איתנו, נשמח לעזור!

      במידה ואתם לא משלמים לאיש מקצוע על ניהול האתר, יהיה עליכם לבצע טיפולי תחזוקה אחת לחצי שנה או שנה. טיפולים אלו זולים וחד פעמיים וכוללים את עדכון מערכת האתר לגרסה העדכנית והבטוחה ביותר וכמובן התאמה של תוספים ורכיבים נוספים שהותקנו על המערכת בכדי שיתאימו אף הם למערכת החדשה.

      שירות עדכון אתרים כולל:

      • עדכון מערכת אתר – החלפת קוד המערכת הישנה בזו החדשה והעדכנית.
      • עדכון תבנית אתר – החלפת קוד התבנית הישנה בגרסאות החדשות שיצאו.
      • עדכון תוספי אתר – החלפת קוד התוספים הישנים בחדשים ועדכניים.

      במידה ואנו לא מעדכנים את תוכנת האתר, במידה ואנו לא משדרגים את הקוד אחת לתקופה, אנו חשופים לכל פורץ וצפויים לחוות בעיות עתידיות עם הפסקת התמיכה של רכיבים מסוימים ובעת הצורך הטיפול בהם הופך ליקר בהרבה.


      אולי תאהב גם: ניהול שוטף לאתרים | תחזוקת אתריםשדרוג אתרים


      מתי נהוג לבצע עדכון מערכת?

      עדכון מערכת נדרש אחת לרבעון. בעדכון מערכת בתכיפות מספקת, אין בעיה של תאימות בין הרכיבים השונים בקוד ולכן העדכון עובר בקלות לרוב ואינו מחייב שעות רבות של עבודה. ככל שעובר יותר זמן בין עדכון לעדכון, כך הסיכויים לבעיות בתאימות הרכיבים עולה ומכך גם שהטיפול בהליך הופך ליקר יותר ולעתים אף לא משתלם.

      עלות עדכון מערכת אתר על רכיביו השונים תתחיל בעשרות שקלים בודדים לעדכון לאלו הרוכשים חבילת עדכונים לפרק זמן של כשנה ויכולה לזנק עד אלפי שקלים לאלו המבצעים עדכון חד פעמי לאחר תקופה ממושכת בה לא עודכנו רכיבים חיוניים כדוגמת התבנית ואו תוספי ליבה כדוגמת תוסף מסחר..

      לסיכום,

      מחזיקים באתר שלא עודכן זמן רב? חוששים שהאתר כבר אינו מאובטח ואו מתחיל לזייף בביצועים? הגיע הזמן ככל הנראה לבצע עדכון מערכת ורכיבי תוספים. אתם מוזמנים לפנות אלינו לבדיקת האתר בחינם ולאחר הבדיקה ניתן יהיה להעריך עלויות עדכון בהתאם לשעות העבודה הנדרשות לשם ביצוע העבודה. פנו אלינו ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!

      This entry was posted in . Bookmark the permalink.
      התייעץ איתנו חינם!
      1
      צריך עזרה?
      שלום,
      איך אפשר לעזור לך היום?
      לחצ/י להתייעצות חינם! דילוג לתוכן