fbpx

אין אדם שלא מחזיק למעלה מעשרים אפליקציות על מכשיר הסלולר שלו כיום. אך, איך אפליקציות אלו פועלות? מי מנהל אותן? ובכן, כמעט לכל אפליקציה יש מערכת ניהול על גבי שרת מרוחק דרכו בעלי האפליקציה יכולים להחליט מי יראה מה ומתי. ישנם אפליקציות בהם בעלי האפליקציה מציגים חדשות ופרסומים וישנם אפליקציות בהם מוצע שירות ואו כלי עזר בחינם ואו בתשלום מראש.

ניהול אפליקציה למובייל – סקירה

אפליקציות הן כידוע מאין תכנות המותקנות על גבי המחשב ואו המכשיר הסלולרי. בשונה מאתר רגיל הדורש חיפוש/שמירה למועדפים. אפליקציות מחכות למשתמש ואף מנהלות עמו שיח ער בעזרת התראות וערכי תקשורת נוספים המשולבים במוצר הסופי שהמשתמש מקבל.

יש לך שאלה? התייעצ/י איתנו, נשמח לעזור!

    אפליקציות נחלקות לשני קטגוריות עיקריות:

    1. אפליקציות ווב – אפליקציות שמושכות את כל המידע מאתר מרוחק.
    2. אפליקציות נייטיב – אפליקציות שפועלות עצמאית אך גם מתחברות לשרת מרוחק.

    בשני המקרים, ערכן של האפליקציה הנו בכך שיש ביכולתו לגשת למידע רב שאינו נמצא על המכשיר עצמו. כדי שהמשתמש ימשיך להשתמש באפליקציה ויניב רווחים ליוצריו, בעלי האפליקציה נדרשים להוציא עדכונים תכופים ואו להזין מידע חדש בצד הניהולי של השרת.

    אך איך נראה הצד הניהולי של אפליקציה?

    איך מנהלים אפליקציה?

    ניהול אפליקציה דומה במידה רבה לניהול אתר אינטרנט רגיל. יש למנהל האפליקציה פאנל ניהול בו יש תפריט שלם של אפשרויות הכוללות בין היתר:

    • ניהול רכיבי אפליקציה.
    • ניהול תכני אפליקציה.
    • מעקב אחר ביצועים.
    • ועוד..

    תפקידו של מנהל אפליקציה אינו רק לדאוג שרבים ככל האפשר יורידו ויתקינו את האפליקציה אלא עליו לדאוג לכך שהאפליקציה נשארת רלוונטית וזאת על ידי הזנת תכנים מתאימים כל הזמן ושמירה על המשתמשים הפעילים מרוצים וחוזרים פעם אחר פעם לעוד.

    מצד שני, ישנם אפליקציות בהם אין תוכן/מידע אלא יותר רכיבים שירותיים כדוגמת ניווט, כלים שימושיים (פנס/מצפן/לוח שנה/יומן ועוד..). במקרים אלו, מנהל האפליקציה אינו פועל להזין תכנים ואו לשפר את התוכן מאחר ואין צורך בו. במקום זאת, מנהל האפליקציה יפתח קשרים עם שותפים עסקיים, שותפים אסטרטגיים לשיווק ויבצע פעולות רבות נוספות בכדי לעודד עוד ועוד משתמשים לעשות שימוש דווקא באפליקציה זו.

    בשני המקרים, יש לתחזק לאפליקציה נכסים דיגיטליים נוספים כדוגמת עמודי פייסבוק, אינסטגרם וכ"ו ואו להחזיק באתר המשמש כעמוד נחיתה להתקנת האפליקציה דרך קמפיינים שמופיעים במחשבים האישיים של הגולשים.

    האם יש שירות ניהול אפליקציות?

    בוודאי, אצלנו ב-WEmanage מתייחסים לאפליקציה בדיוק כפי שמתייחסים לאתר אינטרנט. כלומר, הניהול שונה למדי אך היחס זהה. במסגרת שירותי ניהול אתרים שאנו מעניקים ללקוחות רבים, אנו מנהלים עבור חלקם מהלקוחות גם את האפליקציה לשביעות רצונם.

    במידה ואתם צריכים עזרה בניהול אפליקציה, הרגישו חופשי לפנות אלינו ולהתייעץ ללא עלות וללא התחייבות ולשמוע עוד אודות שירותינו. בהצלחה.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    התייעץ איתנו חינם!
    1
    צריך עזרה?
    שלום,
    איך אפשר לעזור לך היום?
    לחצ/י להתייעצות חינם! דילוג לתוכן