fbpx

עד לפני מספר שנים, רוב מוחלט של בעלי העסקים בחרו באופן טבעי לבנות את האתר שלהם על בסיס ווקומרס (וורדפרס) ואו מערכות קוד סגור (אישופ, קונימבו..) זאת משום שמערכות אלו מאפשרות סביבה בעברית ונוחות מסוימת עבור בעל העסק. בשנים האחרונות שופיפיי לא הפכה להיות בעברית, אבל רבים החלו לתעדף דווקא את שופיפיי מסיבות מגוונות עליהם ניתן להרחיב במאמר שלם.

במאמר זה ננסה לענות על השאלות החשובות שייתכן ויש לכם בטרם יוצאים לדרך לבניית האתר.

יש לך שאלה? התייעצ/י איתנו, נשמח לעזור!

    בניית אתר שופיפיי (Shopify) – כל מה שרצית לדעת

    שופיפיי הנה מערכת היברדית. מערכת שחלקים רבים בה סגורים לגישה ועריכה. מצד שני, חלקים נרחבים בה נגישים ומאפשרים עריכה (בעיקר החלק החיצוני של האתר). היא יוצרת שילוב די מנצח בין היציבות של האחסון, השקט הנפשי בכל הקשור לאבטחה וכמובן בכל הקשור לבחינת אמינות משלמים וכלי בקרה נוספים ובין נראות ויזואלית גמישה המאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכים שלו כולל אפשרות להצגת האתר בהתאמה לשפות עברית וערבית שתצורתן ימין לשמאל (RTL) במקום שמאל לימין (LTR).

    בניית אתר שופיפיי לרוב נעשית על בסיס המלצה מוקדמת מחברים/אנשי מקצוע וזאת מאחר ורוב המפתחים בישראל מעדיפים עדיין לבנות על מערכת ווקומרס שמקנה להם נוחות פיתוח גדולה יותר וכמובן תלות של הלקוח לאחר גמר הפיתוח בפועל. אבל, אם אתם קוראים מאמר זה, סימן שאתם מחפשים ערך קצת שונה בבניית האתר מכירות שלכם:

    • כלי אנליטיקס ובקרה מתקדמים.
    • כלי אימות וניהול מתקדמים (+אפליקציה לנייד).
    • פניה לקהלים בחו"ל בשפה האנגלית.

    וייתכנו סיבות רבות אחרות לבחירה בבניית אתר מבוסס שופיפיי..

    מה צריך לדעת בעת בניית אתר Shopify?

    נענה כעת על השאלות הבאות:

    1. כמה זמן לוקח לבנות אתר שופיפיי?
    2. כמה עולה לבנות אתר שופיפיי?
    3. האם כדאי לבנות אתר שופיפיי?

    שנתחיל? יאללה..

    כמה זמן לוקח לבנות חנות שופיפיי?

    מרבית המערכת בנויה מלכתחילה. כלומר, אין באמת בניה של האתר יש יותר הגדרה של האתר. ועדיין הגדרה לוקחת זמן. על מי שבונה את האתר שופיפיי להגדיר זמני שילוח, אמצעי סליקה, הודעות מייל ועוד שלל הגדרות וחיבורים נוספים בכדי לגרום לאתר לעבוד כמו שצריך.

    • זמן ההגדרה של אתר שופיפיי אורך לרוב כיום אחד 

    החלק המורכב יותר בבניית חנות שופיפיי הנו החלק החזותי/החיצוני שהגולשים רואים. אתם קובעים האם בניית האתר שופיפיי שלכם ייקח מספר ימים בודדים ואו אף כמה שבועות של עבודה קשה. המשתנה העיקרי הנו הדרישות שלכם.  ככל שרוצים אתר יותר מורכב, יותר ייחודי, כך זמן העבודה יארך וכמובן שעלות זמן עבודה של איש מקצוע תתומחר בהתאמה. ככל שמאפשרים לבונה האתר יותר מרחב פעולה, ואו ככל שבוחרים עיצובים מתוך סטים מוכנים של תבניות המאפשרות התאמה אישית לרמה גבוהה, הרי שהמחירים יורדים אף הם בהתאמה.

    להלן דוגמאות לתבניות מוכנות אשר מאפשרות התאמה מהירה יחסית ואשר יכולות לחסוך לכם לא מעט זמן (וכסף):

    בנוסף, אפשר לבחור גם בתבניות שאינם מותאמות לשפה העברית (RTL) אך להוסיף על האתר תוסף נוסף בשם RTL MASTER אשר יאפשר לכם להפוך כל תבנית למותאם לשפה העברית (שימו לב, יש עלות חודשית לשימוש בה).

    במידה ובוחרים בתבנית מסוגים אלו (תבניות פיתוח עם מגוון אפשרויות והתאמות אישיות), הרי שניתן להקים חנות שופיפיי גם בשבוע/שבועיים בלבד. במידה ובוחרים בהתאמה אישית מוחלטת (תבנית ברירת מחדל עליה מעצבים בקוד עיצוב ייחודי) הרי שתהליך פיתוח חנות שופיפיי יכול לקחת בין שבועות ובין חודשים מספר.

    • זמן התאמת עיצוב אתר שופייפי אורך לרוב כשבועיים עד חודש

    מה המחיר של בניית חנות שופיפיי?

    מחיר בניית אתר שופיפיי נקבע בהתאמה לסוג המפתח, לאופי הבקשות שלכם וכמובן לזמן העבודה בפועל. כחברה המתמחה בניהול אתרים, אנו רואים את כלל סוגי האתרים. ישנם אתרים שעלו עשרות אלפי שקלים לבעלי העסק וישנם אתרים שעלו אלפי שקלים בודדים לבעל העסק.

    אם אנחנו בכל זאת רוצים איזה סוג של הכללה/כלל אצבע לצורך חישוב ובחינת כדאיות בניית האתר על גבי מערכת שופיפיי, להלן ממוצעים:

    • עלות בניית אתר שופיפיי מבוסס תבנית – כ-6,000 ש"ח + מע"מ.
    • עלות בניית אתר שופיפיי מבוסס תבנית פיתוח – כ-8,000 ש"ח + מע"מ.
    • עלות בניית אתר שופיפיי מותאם אישית – החל מ-14,000 ש"ח + מע"מ.

    מומלץ להתייעץ מראש, במקרים רבים כל החלומות שלכם אפשריים בתבנית שופיפיי שדורשת התאמה בלבד ואתם חוסכים סכומים ניכרים מבלי להתפשר על הרצונות שלכם. – הרגישו בנוח לפנות אלינו ולהתייעץ איתנו בחינם!

    האם כדאי לבנות חנות בשופיפיי?

    בגדול כן. השדרוגים האחרונים של שופיפיי הופכים אותה לנוחה מאי פעם. ניתן לחבר את כל כלי השיווק והפרסום בצורה פשוטה למדי, ניתן לצפות בדוחות מתקדמים ולהבין מאיפה הגיעו הרכישות, כמה רווח יצרנו מכל אפיק שיווקי וניתן גם לנהל את האתר כולו מהאפליקציה בנייד בנוחות מקסימלית.

    אבל, יש מספר "אבל":

    1. אבל – המערכת ניהול והאפליקציה באנגלית.
    2. אבל – עליכם לבחור בחבילה המתקדמת ולא הבסיסית של שופיפיי (105$-79$ לחודש)
    3. אבל – עליכם לוודא שחברת המסוף והשילוח בה תרצו, מתחברת לשופיפיי.

    אם העלות של החבילה הגבוהה יותר יקרה עבורכם, כבר עדיף לפנות לבנות את האתר בווקומרס וזאת משום שכל הכלים הטובים של שופיפיי נמצאים בחבילה זו ומעלה. אם אתם צריכים מערכת בעברית, הרי שגם אז עדיף לכם לעבוד עם ווקומרס, יותר ויותר ספקים מאפשרים כיום עבודה עם שופיפיי ולכן עליכם רק לוודא זאת בטרם אתם חותמים עם ספק ואו להחליף ספק לכזה שמאפשר את החיבור הנדרש לכם.

    מה עוד כדאי לדעת לפני בניית אתר בשופיפיי?

    שופיפיי באמת נהדרת! אבל זה לא אומר שהיא הכי זולה שיש. כלומר, כל רכיב שדרוג למערכת (אפליקציה) שתבחרו ככל הנראה תעלה לכם עלות חודשית קבועה. עלות זו תופחת אט אט ויכולה גם להגיע למאות רבות של דולרים מידי חודש. לכן, או שתגדירו מראש את הצרכים שלכם ותבחרו בתבנית שמכילה את כל הצרכים הללו ואו שתדרשו לשלם לא מעט כסף מידי חודש כדי לאפשר יכולות שבווקומרס או במערכות קוד פתוח אחרות מתאפשרות בחינם.

    צריך לזכור גם – בישראל עדיין אין קהילה גדולה דיה סביב שופיפיי. לכן, יהיו לא מעט מפתחים שמראש יגידו לכם שאין להם את הידע ואו היכולת לבצע מה שאתם מבקשים ואו לחלופין יהיו כאלו שיקחו את העבודה אבל לא יעשו אותה כנדרש. המלצתנו לבחור את בונה האתר שלכם לא רק על בסיס המחיר המוצע אלא בעיקר על בסיס הוותק של הספק בבניית אתרים ככלל ושופיפיי בפרט.

    לסיכום,

    המערכת צריכה להיות מותאמת למנהל המערכת. בוחרים את המערכת לפי המשתמש בה ולא בהכרח לפי היכולות שלה. אצלנו, חברת ניהול אתרים רואים פעם אחר פעם שההתאמה למשתמש קריטית להצלחה שלו. ספרו לנו מה הצרכים שלכם, ספרו לנו מה חשוב לכם, נוכל להמליץ על המערכת שנכונה ספציפית לכם.

    בחרתם לבנות אתר מבוסס שופיפיי, מעולה! פנו אלינו לכל שאלה בתהליך הפיתוח ואו בניהולו לאחר מכן 🙂

    התייעץ איתנו חינם!
    1
    צריך עזרה?
    שלום,
    איך אפשר לעזור לך היום?
    לחצ/י להתייעצות חינם! דילוג לתוכן