fbpx

לרוב העסקים, יש צורך בחנות אינטרנטית סטנדרטית. אך יש עסקים שנדרשים למערך אחר לחלוטין לצורכי הפעילות און ליין. אחת מהפתרונות למסחר מקוון הנו מה שמכונה מולטי סייט. במאמר זה נסביר מה זה? מתי משתמשים בתצורה זו? כמה עולה לבנות חנות על בסיס מולטי סייט? 

מולטי סייט / מולטי חנות

אתרי אינטרנט ומבני נדל"ן דומים במאפיינים רבים. יש לנו קרקע (שרת), יש לנו כתובת (דומיין), יש לנו שלד (מערכת ניהול תוכן), יש לנו גמר (עיצוב) ויש לנו עיצוב פנים (תוספים). אבל יש שלב מסוים בו זה בעצם משתנה וזהו השלב בו אנו יכולים להשתמש באותו תשתית (שרת+מערכת ניהול תוכן) עבור מספר רב של אתרים בכתובות שונים.

יש לך שאלה? התייעצ/י איתנו, נשמח לעזור!

    כאשר משתמשים בליבה אחת עבור אתרים שונים, בעצם מפעילים מספר אתרי אינטרנט או במקרה שלנו, חנויות אינטרנטיות שונות לחלוטין על בסיס התשתית הקיימת וחוסכים הרצה של תהליכים מקבילים..

    במערכות שתוכננו מראש עבור חנויות אינטרנטיות כדוגמת מג'נטו ואופן כארט, זה מובנה מראש. יש בעצם מערכת, חנות ואז תצוגות שונות.

    במערכות שתוכננו עבור בלוגים כדוגמת וורדפרס, יש אפשרות להוספת יכולות אלו ממש על ידי ביצוע שינויים קלים למדי בקוד שיאפשרו היררכיה דומה לזו של מערכות לניהול חנויות.

    במערכת מולטי סייט, בעל העסק יכול להדפיס עוד ועוד חנויות אינטרנטיות ככל שהוא רוצה בכך. ביכולתו של מנהל מולטי סייט ליצור עמוד לכל ליין מוצרים ואו תחום חדש שאליו נכנס מבלי הצורך לפתח חנות אינטרנטית חדשה מאפס.

    מתי אנחנו נבחר בבניית מולטי חנות?

    כעיקרון נבחר לבנות מולטי חנות כאשר אנו עונים בחיוב על הפרמטרים הבאים:

    1. אנחנו מוכרים מוצרים בענפים שונים.
    2. אנחנו מציעים מוצרים לקהלים שונים.
    3. אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לממן זאת.

    מניסיוננו, מי שעונה כן על שאלות אלו הם יבואנים בתחומי התעשייה, החשמל, האספקה הטכנית.

    כאשר מייבאים מוצרים בעלי רווחיות גבוהה אך לא רוצים להתחרות מול כל השוק בצורה רוחבית, האסטרטגיה הנכונה ביותר הנה לנהל מספר זירות מסחר בו זמנית אשר כל זירה פונה לקהל יעד אחר עם הצעה ממוקדת ומותאמת אישית.

    בשימוש נבון במערכת מולטי סייט, ניתן לנהל מספר אתרים שונים בצורה נוחה למדי תוך מתן פתרונות ממוקדות במיוחד עבור כל לקוח ולקוח ויש לכך יתרונות מובהקים בפרסום ממומן וקידום אורגני.

    כמה עולה לבנות חנות על בסיס מולטי סייט?

    בניית מולטי חנות תעלה לרוב בין 20,000-40,000 ש"ח. במסגרת פיתוח של מולטי חנות, יעשה שימוש בתבנית פיתוח גמישה מאוד שתאפשר לייצר בידול קל ומהיר עם העלאה של כל אתר חדש למערכת בשינוי לוגו, צבעים וסגנון עמוד הבית.

    כאשר בונים מולטי חנות. צריך לזכור שההקמה עצמה זולה יחסית לעלויות התפעול של המערכת והאתרים השונים כל אחד לחוד לכולם יחד.

    ברגע שמתבססים על מולטי חנות במקום מגה חנות (נרחיב במאמר נוסף בקרוב) יש צורך לקדם אורגנית ובממומן כל חנות וחנות בנפרד וזה בעצם יוצר עלויות גבוהות ביחס לכל פתרון אחר. כמובן שכאשר זה מצליח, זה לגמרי שווה את זה!

    לסיכום,

    הרגישו בנוח להתייעץ איתנו אם אתם צריכים או לא צריכים מערכת מסוג זה. במידה ואתם צריכים, נדע גם לספק לכם את השירות. במידה ולא, נדע להכווין אתכם לשירות שאתם צריכים בפועל. המון בהצלחה 😉

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    התייעץ איתנו חינם!
    1
    צריך עזרה?
    שלום,
    איך אפשר לעזור לך היום?
    לחצ/י להתייעצות חינם! דילוג לתוכן