fbpx

לבעלי עסקים שמבינים שנדרש מהם להקים ולנהל חנות אינטרנטית יש פחד מהותי מהלא נודע. הם אנשי עסקים מדהימים, מומחים בניהול מו"מ, בקריאת לקוח, בניהול מחסן ולוגיסטיקה אבל בטכנולוגיית אינטרנט הם פשוט לא שולטים. כתוצאה מכך, רבים עושים טעויות ובוחרים במערכות ניהול לא נכונות ואו בוחרים בספקים לא נכונים לביצוע העבודה. 

במאמר זה אנו ננסה להציג בפניכם את העלויות של פיתוח חנות אינטרנטית בדגש על מערכת שופיפיי וגם נשווה את העלויות והיכולות עם מערכת ווקומרס שקוראת עליה תיגר. קריאה מהנה.

יש לך שאלה? התייעצ/י איתנו, נשמח לעזור!

    עלויות הקמה וניהול חנות שופיפיי (Shopify)

    יש לא מעט מערכות לניהול חנויות אינטרנטיות. יש מערכות בקוד פתוח (הקוד בבעלותכם) ויש מערכות בקוד סגור (אתם שוכרים את הקוד), לקוד פתוח יש המון יתרונות כדוגמת גמישות, אפשרויות נרחבות יותר, לקוד סגור יש יתרון משמעותי אחד, הוא מוריד מכם את הכאב ראש של אחסון, תחזוקה, אבטחה ועוד מגוון הפרעות שלא תמיד יש לנו רצון או זמן להתעסק בהם.

    כאשר בוחנים את מערכות הניהול לחנויות, יש בשוק מספר מערכות מובילות כאשר שניים מובילים בכלל הקטגוריות:

    • שופיפיי – מובילה במערכות בקוד סגור.
    • ווקומרס – מובילה במערכות בקוד פתוח.

    ישנם מערכות אחרות כמובן אך מאחר ושני מערכות אלו שולטות ברוב מוחלט של אתרי המסחר באינטרנט ומאחר ועלויות הפיתוח/ניהול בשניהם דומות למדי, אנחנו רוצים להתמקד במערכות אלו במאמר זה.

    אז כמה עולה לבנות חנות שופיפיי?

    הקמה (פיתוח) של חנות שופיפיי תלויה במידה מסוימת בדרישות שלכם מול הצוות פיתוח. ככל שתהיו יותר מדויקים בבקשות שלכם, ככל שאתם תדעו מראש מה אתם רוצים, כך ניתן יהיה לקצר הליכים על ידי רכישת תבנית המקרבת את הפיתוח לנקודה המבוקשת תוך חיסכון משמעותי בשעות עבודה.

    מאחר ותכלס לא מעניין אתכם מה סדר הפעולות ואו איך בדיוק בונים אתר שופיפיי, אנחנו נדלג ישר לתשובות:

    • עלות חנות שופיפיי בסיסית/רגילה – 6,000 ש"ח + מע"מ.
      • בהשוואה לווקומרס: 8,000 ש"ח.
    • עלות חנות שופיפיי מתקדמת/עם פיתוחים – 10,000 ש"ח + מע"מ.
      • בהשוואה לווקומרס: 16,000 ש"ח.

    בכ-90% מהמקרים, אנחנו נדרש לעלויות בסיסיות בלבד ומדובר בסכום חד פעמי של התקנה, הגדרה, הטמעה של תבנית פיתוח מותאמת למערכת שופיפיי והזנת פריטים ראשונים למערכת טרם מסירה ללקוח.

    מאחר ומערכת שופיפיי הנה מערכת בקוד סגור, יש לקחת בחשבון עלות תפעולית חודשית של כ29$ לחודש אך יכול לעלות יותר במידה ונעשו שימוש בתוספי פרימיום ואו ביכולות נוספות ממקורות חיצוניים.

    וכמה עולה לנהל חנות שופיפיי?

    עלות ניהול חנות שופיפיי תלויה במידה רבה בכמות המוצרים והיקף השינויים במחירים/מלאים ואו בבקשות שתעבירו למנהל האתר שלכם. בשונה ממערכת ווקומרס שמורכבת למדי לניהול, דווקא בשופיפיי ייתכן מאוד שתצליחו להתמצא ולנהל את החנות בעצמכם, אלא אם אתם עונים על הפרמטרים הבאים:

    • מחסום שפה – אינכם שולטים בשפה האנגלית (זה קריטי!).
    • מחסום זמן – אין לכם זמן פנוי מול מחשב להתעסק בניהול בפועל.
    • מחסום הבנה – אין לכם שליטה בכלי השיווק ואתם רוצים תוצאות.

    במקרים אלו, תרצו לשכור חברת ניהול אתרים (אנחנו נשמח!) שתצמיד לכם מנהל אתרים מקצועי שיעשה עבורכם הכל בחנות האינטרנטית וידאג לכך שהכל מתקתק גם בלי שאתם תידרשו להתעסק בכך כל הזמן.

    בלי דיבורים, כמה עולה ניהול שופיפיי:

    • עלות ניהול חנות שופיפיי סטנדרטית – 2,200 + מע"מ לחודש.
      • בהשוואה לווקומרס: 2,200 ש"ח.
    • עלות ניהול חנות שופיפיי מורכבת/היקף גדול – 4,400 + מע"מ לחודש.
      • בהשוואה לווקומרס: *2,200-4,400 ש"ח.

    *תלוי באופי הדרישות, יש המון קיצורי דרך שמוזילים עלויות.

    טיפ מהמקצוענים: מה עדיף שופיפיי או ווקומרס?

    אנחנו מאוד אוהבים ווקומרס. למה? כי יש לנו מרחב פעולה גדול יותר לביצוע מניפולציות שיווקיות. מעבר לכך, כחברת ניהול אתרים, יש לנו גישה להרבה מקטעי קוד שניתן לנייד לאתרי לקוחותינו ודווקא בשופיפיי אין לנו את היכולת הזאת. במילים אחרות אנחנו יכולים לתרום קצת פחות בשופיפיי מאשר בווקומרס.

    אבל, אם אתם צפויים לנהל את האתר עצמאית ויכולים לדלג על שירותים חיצוניים, דווקא שופיפיי צפוי לתת לכם ערך רב יותר מאחר ותוכלו לישון טוב בלילה בידיעה שהכל עובד כמו שצריך וכן לשלם פה ושם על תוספי פרימיום אבל בלי הפתעות לא נעימות..

    אז לסיכום, אם אתם מנהלים עצמאית את האתר – לכו על שופיפיי. אם אתם מוציאים את הניהול למיקור חוץ – לכו על ווקומרס.

    מקווים שעזרנו 🙂

    התייעץ איתנו חינם!
    1
    צריך עזרה?
    שלום,
    איך אפשר לעזור לך היום?
    לחצ/י להתייעצות חינם! דילוג לתוכן