fbpx

בחודש החולף, אפליקציית ZOOM נכנסה לחיינו בכל הכח. כולם עברו להשתמש בה וזאת בעיקר מאחר והיא נוחה וחינמית. רבים מלקוחותינו התקשרו לשאול האם אנו יכולים להטמיע וובינר זום בתוך האתר שלהם? והתשובה היא כמובן חיובית. ניתן להטמיע זום באתר ואף בצורה נוחה למדי. 

וובינר זום באתר וורדפרס

נתחיל מהסוף, יש מדריך מסודר לאופן בו ניתן להטמיע את ZOOM באתרי אינטרנט, (קישור) אבל מאחר והאתר שלכם מבוסס וורדפרס, החיים שלכם מעט קלים יותר וביכולתכם לחסוך לא מעט זמן וכאב ראש בביצוע מספר פעולות המשך:

יש לך שאלה? התייעצ/י איתנו, נשמח לעזור!

    1. מכירת כרטיסים להצטרפות לוובינר.
    2. נעילת עמוד הוובינר למשתמשים חיצוניים.
    3. ניהול וובינר באתר בפועל.

    אם מעניין אתכם לשלב את זום באתר האינטרנט שלכם, המשיכו לקרוא..

    הטמעת ZOOM באתר

    ניתן לחלק את ההטמעה של זום באתר לשלושה רבדים שונים אשר משלימים זה את זה:

    השלב הראשון בהטמעת זום באתר הנו הגדרה של מטרות ויעדים. כאשר אנו רוצים להפעיל אירוע מונחה למשתמשים, עלינו להגדיר לא מעט הגדרות ברמת הזום עצמו (מי יכול לשתף מסך, הגבלות משתמשים ועוד) ורק לאחר מכן שנעבור לשלב ההטמעה בפועל באתר.

    השלב השני בהטמעת זום באתר הנו הגדרה של תנאים ומחירים. אם אנו רוצים לגבות עלות כלשהי על ההשתתפות בוובינר, יהיה עלינו להיעזר בתוסף הווקומרס תחת הגדרה של מוצר דיגיטלי/וירטואלי כך שיתאפשר לנו להתנות גישה לעמוד במעבר דרך עמוד תשלום באתר.

    השלב השלישי בהטמעת זום באתר הנו ההגדרה של היום שאחרי. אחרי סיום הוובינר, ייתכן מאוד ונרצה להמשיך ולאשר למשתתפים בו לגשת ולצפות במפגש בשנית. במקרים אלו, אנו נרצה להפוך את העמוד בו הוטמע החדר זום לנעול ומותנה בהזנת סיסמה שתינתן בסיום המפגש ואו במייל אישור ההזמנה.

    איך מטמיעים את זום באתר בפועל?

    ובכן, לשם כך פותח תוסף וורדפרס שימושי למדי בשם: Video Conferencing with Zoom (קישור למעבר לעמוד התוסף) אשר מפשט באופן דרמטי את תהליך ההטמעה של חדרי זום באתר.

    לאחר שהתקנו והפעלנו את התוסף, נפעל לפי השלבים הבאים:

    1. ניצור מזהה API יחודי להתממשקות עם זום. – קישור (קישור עובד רק אחרי התחברות).
    2. נבחר אפליקציה מסוג JWT (שרת לשרת).
    3. נמלא את פרטי העסק והאתר שמאומת לשימוש.
    4. נעתיק את הפרטים המזהים שלנו (API key | API secret)
    5. נפעיל את התוסף שהתקנו ונזין פנימה את הפרטים שהעתקנו.
    6. נטמיע בעמוד שנרצה את השורטקוד הבנוי כך:
      1. נלך לרשימת המפגשים שכעת מוצגים באתר תחת Zoom meeting.
      2. ניקח את המזהה של המפגש הרצוי לנו ונוסיפו למבנה הבא:
      3. [zoom_api_link meeting_id="כאן נזין את המזהה" link_only="no"]
    7. זהו. זה עובד.

    במידה ואנו רוצים לנעול את העמוד נוכל להגדיר את העמוד בו הזנו את השורטקוד כפרטי ומחייב בסיסמה ואותה נעביר למשתמשים ששילמו ואו שאנו מזמינים למפגש.

    מה עם רוצים להשתמש בזה באופן אוטומטי?

    במידה ורוצים שהגישה לZOOM תוגבל לשעה מסוימת (לצורך פגישה מקוונת) ואו רוצים שהZOOM יפתח באופן אוטומטי רק למי ששילם במועד צפוי (קישור מתוך חשבונו האישי של המשתמש), הרי שגם זה אפשרי אך דורש תוספת קלה על גבי התוסף.

    בשני מצבים אלו, ניתן לחולל קישור אוטומטי לזום שלנו גם במייל של אישור ההזמנה ואו אישור הפגישה המקוונת וזאת בכדי להפוך את התהליך לטבעי ונוח במיוחד.

    לסיכום,

    אם גיליתם את זום והתאהבתם וברצונכם לשלב את היכולות הללו באתר האינטרנט שלכם, זה לגמרי אפשרי ואפילו לא חייב לעלות כסף! רוצים שחברתנו תעזור גם לכם להטמיע זום באתר? מעוניינים שידאגו לכם תמיד כמו שצריך? פנו אלינו ונשמח להצמיד לכם את אחד ממנהלי האתרים שלנו.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    התייעץ איתנו חינם!
    1
    צריך עזרה?
    שלום,
    איך אפשר לעזור לך היום?
    לחצ/י להתייעצות חינם! דילוג לתוכן