fbpx

עוד ועוד חברות מציעות לכם נכסים דיגיטליים להשקעה. אבל מה זה נכס דיגיטלי? ובכן, לא כל מה שמתואר על ידי אנשי שיווק כנכס דיגיטלי אכן זכאי להיקרא כך. במאמר זה אנו ננסה לענות על מגוון שאלות שחייבות תשובה טרם ביצוע השקעות באפיק זה.

נכסים דיגיטליים – מה זה?

כאשר מדברים על נכס דיגיטלי, מדברים לרוב על:

יש לך שאלה? התייעצ/י איתנו, נשמח לעזור!

    • אתר אינטרנט פעיל.
    • אפליקציה למכשירים סלולריים.
    • עמוד מבוקש ברשתות החברתיות.
    • קבוצה פופולרית ברשתות החברתיות.
    • ערוץ יוטיוב עם מספר עוקבים גבוהה.
    • רשימת תפוצה רחבה של קהלי יעד.
    • דאטה מפולחת על התנהגות צרכנים.

    אבל, רבים לא באמת מבינים מה הם נכסים דיגיטליים ואנו נסביר זאת כעת,

    נכס:

    החזקה בפרט (נדל"ן, מניות ואחרים..) אשר אינו מהווה עול כלכלי אלא להיפך, מייצר תשואה עבור בעליו.

    כלומר, בכדי שאתר אינטרנט, אפליקציה ואו קבוצת אינסטגרם תוגדר כנכס דיגיטלי, על הנכס לייצר רווחים ולא הוצאות. מעבר לכך, אם מדובר בנכס דיגיטלי שדורש תחזוקה שוטפת (ערוץ יוטיוב/קבוצה ברשת חברתית), הרי שיש לנהל את הפעילות ומדובר בעבודה לכל דבר ועניין ואי אפשר לקרוא לנכס זה כנכס דיגיטלי מניב.

    ניתן לקרוא "נכס דיגיטלי" רק לאתרים/אפליקציות שכבר מייצרים הכנסה פסיבית לבעליהם. (גם נכסים המנוהלים על ידי חברת ניהול אתרים מקצועית ייחשבו כנכסים מניבים) לצורך עניין זה אך לשם כך יש צורך בהיתכנות כלכלית לשלם לחברת הניהול על כך.

    מתי כדאי להשקיע בנכס דיגיטלי?

    השקעה בנכס דיגיטלי משתלמת במקרים בהם יש לנו ראיה ארוכת טווח אשר מאפשרת להעריך (על סמך ידע/הבנה!!) שהנכס ייצר עבורנו הכנסה נאה בהמשך הדרך.

    כדי להבחין בין עול דיגיטלי לנכס דיגיטלי, עלינו לשאול את השאלות הבאות:

    • האם יש לגולשים צורך אמיתי בנכס שלנו?
    • האם המודל הכלכלי אכן השיג תוצאות לאחרים?
    • האם אתם מבינים איך עובד המודל הכלכלי?
    • האם ביכולתכם לקחת פיקוד על הנכס עם צורך?
    • האם תוכלו לעשות "אקזיט" במידת הצורך?

    אם התשובות על שאלות אלו חיוביות, הרי שמדובר בנכס דיגיטלי המצדיק השקעה. אך אם אין לכם תשובות מלאות לשאלות ואו אם התשובות חלילה שליליות, הרי שמדובר בעול דיגיטלי ומומלץ בחום להתרחק!

    להלן הסבר אודות ההגיון מאחורי כל שאלה:

    האם לגולשים יש צורך במה שאנחנו מציעים?

    הבסיס לנכס דיגיטלי מניב הנו מענה על צורך אמיתי של גולשים ברשת. אם אומרים לכם שהולכים להקים לכם "עוד אתר" אשר ימשוך מידע ממקורות חיצוניים ויכניס לכם כסף.. הרי שאין באמת צורך באתר החדש שלכם ומסיבה זו סבירות גבוהה במיוחד שגם תיכשלו עם נכס זה.

    על הנכס שלכם לייצר ערך גבוהה ככל האפשר עבור הגולשים. כך, מנועי החיפוש והמשתמשים יאהבו את הנכס שלכם ותוכלו לגרוף רווח גבוהה לאורך זמן.

    האם המודל הכלכלי הוכיח את עצמו אצל אחרים?

    יש מגוון שיטות ליצירת הכנסה פסיבית באינטרנט. אך, יש לבחון את הפוטנציאל בשיטה המוצעת לכם על בסיס תוצאות מוכחות מהעבר. כך לדוגמה אם מספרים לכם שתיהנו מהכנסה המבוססת על פרסומות בלבד, יש לקחת בחשבון שמודל זה נמצא בדעיחה משמעותית בשנים האחרונות והתשלום לקליק נמוך למדי באתרים שאינם מובילי שוק.

    יש לחפש מודלים כלכליים אשר מאפשרים לכם גמישות רבה ואפשרויות מגוונות ליצירת רווחים דרך הנכס הדיגיטלי שלכם.

    האם המודל הכלכלי ואופן הפעלתו מובן לכם?

    אחת השאלות החשובות ביותר הנו, האם אתם באמת מבינים מה ואיך האתר עובד? באיזה צורה התוכן מגיע לאתר ואיך הוא הופך לרווחים? עליכם להבין היטב את הנכס שאתם מחזיקים. הבעת אמון רב מידי ב"שיטה בדוקה" או "שיטה אוטומטית" או בכל כותרת אחרת שמשמעותה חוסר הבנה מוחלט להיכן הולך הכסף שלכם, עלולה לגרום לאיבוד כספכם.

    רק כאשר אתם, האדם הפשוט מבין את המודל הכלכלי שיש בכך היתכנות אמיתית. אם מוכר הנכסים הדיגיטליים אינו יכול להסביר זאת בצורה ברורה, זהו סימן שמדובר בנוכלות או רשלנות ויש להתרחק.

    האם תוכלו לנהל את הנכס הדיגיטלי עצמאית?

    אתם רוצים לדעת שאתם חשופים לכמה שפחות סיכונים. כדי להבטיח שלא תאבדו את הנכס שלכם, חשוב שתדעו שיש לכם בעלות מלאה על הנכס ואם תרצו בכך, תוכלו לנהל את האתר/אפליקציה בכוחות עצמכם ובכך לצמצם משמעותית את הסיכונים.

    כך לדוגמה, חשוב לרכוש אתר המבוסס על קוד פתוח (בבעלותם המלאה) ולוודא שמוכר הנכס מציג בפניכם איך מנהלים את הנכס כך שתוכלו להשתתף בבניית הנכס הדיגיטלי ואף להמשיך את עבודת חברת הניהול בעת הצורך.

    האם תוכלו לצאת מההשקעה באמצע ברווח?

    לבסוף, ודאו שאתם לא כבולים להסכם דרקוני ושאתם יכולים למכור את הנכס הדיגיטלי למי שתרצו. מעבר לכך, וודאו שערך הנכס נמצא כל הזמן במגמת עליה כך שעם השבחתו תוכלו למכור אותו בכל עת וברווח על ההשקעה.

    לסיכום,

    יש מגוון סוגי נכסים דיגיטליים. אל תסמכו על מוכרי החלומות שמציגים הכל באור חיובי ושוכחים לספר לכם על הסיכונים בהחזקת נכס מניב. עשו לעצמכם טובה, התייעצו עם חברה המתמחה בניהול אתרי חברות ועסקים כדוגמתינו כך שתוכלו לקבל חוות דעת על בסיס נתוני אמת וללא אינטרסים שאינם לטובתכם. בהצלחה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    התייעץ איתנו חינם!
    1
    צריך עזרה?
    שלום,
    איך אפשר לעזור לך היום?
    לחצ/י להתייעצות חינם! דילוג לתוכן